World Police & Fire Games Rotterdam 2022 zoekt sportcoördinatoren

02/09/2021
 
 
 
 
Voor het eerst in de geschiedenis komt de World Police & Fire Games naar Nederland. In de zomer van 2022 zullen ruim 10.000 medewerkers van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen het in ruim 60 sporten tegen elkaar opnemen. Wil jij een bijdrage leveren aan het grootste breedtesportevenement ter wereld? Word dan sportcoördinator van één van de sporten!

Over de WPFG

De WPFG wordt iedere twee jaar gehouden en vindt in 2022 plaats in Rotterdam, van 22 juli t/m 31 juli. De Spelen hebben als belangrijkste doel het bevorderen van sportiviteit en onderling contact tussen personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen wereldwijd. Daarnaast wil de Nederlandse organisatie van de WPFG2022 het evenement aangrijpen om meer respect en waardering bij het publiek te creëren voor het werk dat de diensten doen.

Tijdens de WPFG in Rotterdam worden ruim 60 sporten georganiseerd in zo’n 30 venues, waarvan Rotterdam Ahoy de grootste is. Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen, triatlon en voetbal tot aan specifieke dienstgerelateerde sporten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen.

Sportcoördinatoren gezocht!

Ben jij sportief ingesteld en kun je goed organiseren? Heb je affiniteit met één van onderstaande sporten? En wil jij onderdeel zijn van het grootste breedtesportevenement ter wereld? Word dan sportcoördinator!

De organisatie WPFG 2022 zoekt nog coördinatoren voor onderstaande sporten:
  • Toughest Competitor Alive
  • Muster
  • Ultimate Fire Fighter
  • Bowling

Jouw taken

Als sportcoördinator ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van de betreffende sport tijdens de WPFG in 2022 volgens de rules & regulations van de WPFG-wereldfederatie en het sportplan dat is opgesteld door de organisatie van de WPFG2022. Jouw taken variëren van het opstellen van de wedstrijdschema’s en meedenken over transport tot aan afstemming met de sportlocatie en bijwonen van bijeenkomsten met andere sportcoördinatoren.

Wat zoeken we

Je hebt ervaring in de sport die je gaat coördineren, bijvoorbeeld door lid te zijn van een vereniging of deelname aan toernooien. Ook heb je ervaring met het organiseren van sporttoernooien en het werken met vrijwilligers. Je bent sociaal, flexibel inzetbaar, zelfstandig en het allerbelangrijkste: je hebt veel zin in om een bijdrage te leveren aan het grootste breedtesportevenement ter wereld!

Wat krijg je ervoor terug?

Je wordt onderdeel van een fantastisch team professionals en vrijwilligers die allemaal maar één doel voor ogen hebben: de beste World Police & Fire Games ooit neerzetten. Er worden regelmatig bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd voor alle vrijwilligers. Ook krijg je vrijkaarten voor de openingsceremonie, sluitingsceremonie en, net als de deelnemers, onbeperkt toegang tot het Athletes Village. Daarnaast worden faciliteiten aangeboden voor catering op de dagen dat je actief bent en krijg je een kledingpakket.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail naar sport@wpfgrotterdam.com. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.