World Police & Fire Games 2022: nog één jaar te gaan

29/07/2021
 
 
 
 
Rotterdam, 29 juli 2021 – Over één jaar is het zover: dan vindt de World Police & Fire Games 2022 plaats in Rotterdam. Aan deze internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen met 63 onderdelen nemen maar liefst 10.000 deelnemers uit 70 landen deel.

Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in Rotterdam Ahoy werden genodigden en media door Eva van der Vegt, directeur WPFG2022, in aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb bijgepraat over dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement dat voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland komt.

Ontmoeten, sportiviteit & respect
“De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast willen wij sportiviteit stimuleren en respect genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. Vandaar dat het motto van deze editie is: In Sport We Unite,” aldus Eva van der Vegt.
 
 
 
 
Rotterdam, kloppend hart van WPFG2022
Tijdens de WPFG2022 zijn er - verspreid over heel Nederland - maar liefst 30 locaties waar activiteiten worden georganiseerd. Rotterdam is het kloppend hart van dit unieke evenement.

Naast de vele sportonderdelen en side-events in Rotterdam, wordt op het Willemsplein een ‘Athletes Village’ gecreëerd. Oftewel, een bruisende ontmoetingsplek voor iedereen die bij de spelen betrokken is. Naast waardevolle ontmoetingen kan hier genoten worden van een cultureel programma en sportdemonstraties.

Burgemeester Aboutaleb is trots dat Rotterdam de 19e editie organiseert: "Dit grootse evenement geeft hulpverleners uit de hele wereld de unieke kans om elkaar in een sportieve omgeving te ontmoeten, de soms heftige ervaringen te delen en contacten te leggen. De stad Rotterdam fungeert dan ook graag als podium voor de World Police & Fire Games.”

Ellie Lust ambassadeur WPFG2022
Naast een demonstratie van de dienstgerelateerde sporten die te zien zijn tijdens de WPFG2022, is Ellie Lust vandaag in Rotterdam Ahoy gepresenteerd als ambassadeur van de WPFG2022. Zij heeft in 1991 in Memphis, Tennessee op het onderdeel volleybal meegedaan met de WPFG.

Ellie heeft ervaren hoe waardevol het is om collega hulpverleners in een sportieve setting te ontmoeten en levert om die reden graag een bijdrage aan de WPFG2022.

Samen met burgemeester Aboutaleb en Eva van der Vegt onthulde zij het campagnebeeld.

#WPFG2022
We zouden het leuk vinden als je het nieuws dat de World Police & Fire Games van 22-31 juli 2022 naar Nederland komt ook deelt op jouw social media kanalen. Mocht je dat ook leuk vinden, dan vind je via deze link een voorzetje voor een tekst en kun je beeldmateriaal downloaden voor bij het bericht.
 
 
Foto's: ©Annemieke van der Togt