"Wij zijn het aanspreekpunt voor de Nederlandse deelnemers"

02/06/2021
 
 
 
 
 
 
Henk Heil is sinds 2011 voorzitter van Stichting WPFG Nederland. Hij deed in 2003 voor de eerste keer mee aan de World Police & Fire Games in Barcelona en is sindsdien verkocht aan de WPFG. Henk legt uit wat Stichting WPFG Nederland doet voor de Nederlandse deelnemers en wat het verschil is tussen Stichting WPFG Nederland en Stichting World Police & Fire Games Rotterdam 2022.

Wat is WPFG Nederland?
"De stichting WPFG Nederland is in het leven geroepen om een eenheid te creëren onder de Nederlandse deelnemers aan de World Police & Fire Games. Tijdens buitenlandse edities faciliteert de Stichting onder andere in voorlichting, de reis en accommodaties. Ook regelt de stichting bijvoorbeeld de kleding die gedragen wordt bij de openingsceremonie. Daarnaast bleek er vanuit de deelnemers behoefte aan een soort vraagbaak. Zo vormen wij ook een aanspreekpunt voor de Nederlandse deelnemers."

Wat is het verschil tussen Stichting WPFG Nederland en Stichting WPFG Rotterdam 2022?
"Die vraag krijgen we inderdaad vaker. Stichting World Police & Fire Games Rotterdam 2022 is verantwoordelijk voor de organisatie van de WPFG-editie van 2022. Hieronder valt onder andere de volledige organisatie van de sporten, ceremonies, athlethes village en promotie van het evenement. Wij doen als Stichting WPFG Nederland mee aan de spelen en zijn het aanspreekpunt voor de Nederlandse deelnemers. Al zijn we natuurlijk ook wel een klein beetje betrokken bij de organisatie gezien onze jarenlange ervaring door deelname. Maar dat is meer in een adviserende rol."

Voor wat en wanneer kun je allemaal bij Stichting WPFG Nederland terecht?
"Iedereen kan bij ons terecht voor algemene vragen over de WPFG. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij de inschrijving. Voor de WPFG Chengdu 2019 hebben we ook een gezamenlijk hotel geregeld voor de groepsbinding. Dat doen we nu niet omdat het in ons eigen land is. De verwachting is dat gezien de kleine afstanden in ons land iedereen gewoon vanuit huis komt.

Daarnaast zijn we ook weer bezig met kleding, zodat we straks bij de openingsceremonie als eenheid de Kuip binnen komen wandelen. Ook leggen we bij edities in het buitenland altijd contact met de Nederlandse vertegenwoordiging. Nederlandse deelnemers kunnen dan naast hulp op sportief gebied ook hulp van ons verwachten op andere zaken. Denk aan versnelde repatriëring bij ongelukken of natuurrampen.

Voor echt sport gerelateerde vragen verwijzen we iedereen naar de coördinatoren van de diverse sporten. De mailadressen kunnen mensen vinden op de betreffende sportpagina op de website van de WPFG Rotterdam 2022."

Hoe blijven mensen op de hoogte van alles wat Stichting WPFG Nederland doet en straks gaat doen?
"Mensen kunnen op de hoogte blijven via onze website WPFGNederland.com en uiteraard via social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Verder organiseren we voor elke editie een kleding-pasdag, waar we ook de nodige informatie verstrekken. We zijn nog samen met WPFG Rotterdam 2022 aan het kijken hoe we dat voor de editie WPFG 2022 gaan doen, daar we nog steeds uitgaan van minimaal 1.000 Nederlandse deelnemers en dan is het organiseren van zo’n dag nog wel een uitdaging. Er komen in ieder geval nog genoeg dingen aan, dus ga ons vooral volgen!"