"We blijven vooruit kijken!"

26/05/2021
 
 
 
 
door Wim de Rooij

Het coronavirus houdt ons al meer dan een jaar bezig. Een jaar, waarin we ons netjes houden aan de door de regering opgelegde maatregelen. Leuk is het allemaal niet, want je wilt graag samen op bezoek bij vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen. Maar het is nu eenmaal niet anders. En allemaal met het doel om de besmettingscijfers naar beneden te brengen, zodat er steeds meer versoepelingen mogelijk zijn.

Soms vraag je je af hoe het er na de zomer gaat uitzien. In Nederland is de verwachting dat in de zomer iedereen -die dat wil- een eerste vaccinatie gekregen kan hebben. Zelf heb ik mijn vaccinaties inmiddels gehad, maar denk nu niet dat ik ineens weer vrijuit ga leven. Neen, ruim een jaar afzien en je houden aan maatregelen ben je na twee prikken niet ineens vergeten. Zo plotseling als het coronavirus ons overviel, zo geleidelijk gaan we er afscheid van nemen.

We moeten vooral vooruit blijven kijken en niet blijven stilstaan van wat er allemaal (nog) niet mag. Neen, laten we kijken naar wat er allemaal wel mag. Met belangstelling volgen wij de proeven, de fieldlabs, die evenementen straks weer mogelijk moeten maken. Zo zijn er alweer kleine concerten geweest, gingen de theaters op proef even open en mocht er ook publiek bij de voetbalwedstrijden zijn. En wat nog mooier is, is dat bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam ook publiek aanwezig mag zijn. Niet heel veel, maar toch. Het geeft aan dat we weer op de goede weg zijn.

Wat betekent dit allemaal voor de World Police & Fire Games, die volgend jaar juli gehouden worden? We hebben het evenement al een jaar doorgeschoven en we zijn ervan overtuig om er over ruim een dan een prachtig evenement van te maken. Goed voor ons als organisatie en goed voor alle deelnemers, waarvan velen al aangegeven hebben graag naar Rotterdam te komen. Hoe de wereld er dan uitziet weten we niet. Maar we hebben wereldwijd wel veel van het coronavirus geleerd en weten dat er voldoende maatregelen te nemen zijn om het onder controle te houden. Daarom is het goed om de WPFG Rotterdam 2022 van 22 – 31 juli in uw agenda te zetten, want wij als organisatie zullen er klaar voor zijn om u te ontvangen!