parallax background

UITSLAGEN 2017

Sorry, this page is currently only available in Dutch because this is a local event.
We hebben een winnaar! Bob uit den Boogaart wint de Dutch Ultimate Fire Fighter 2017 en dus de wildcard voor deelname aan het wereldkampioenschap tijdens Chengdu 2019 World Police & Fire Games, gefeliciteerd! De tweede plaats is voor Garry van Serveyt, de derde voor Jelle Braber. Ze kregen de prijs uitgereikt door Arjen Littooij, directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en Ivo Opstelten, voorzitter van het Comité van Aanbeveling van de World Police & Fire Games Rotterdam.

Uitslagen en tijden:


1. Bob 6.33.72
2. Garry 6.46.84
3. Jelle 6.52.33
4. Peet 6.53.76
5. Martijn 6.58.20
6. Pjotr 7.00.83
7. Ceel 7.15.39
8. Rens 7.36.27
9. Robin 7.44.41
10. Victor 7.48.71
11. Tom 7.53.75
12. Leroy 7.54.71
13. Laurens 8.01.87
14. Patrick 8.13.65
15. Jaco 8.29.84
16. Danny 8.31.75
17. Jeffrey 8.50.22
18. Jennifer 8.56.14
19. Tim 9.05.08
20. Melvin 9.24.19
21. Sven 9.30.66
22. Guido 9.45.83
23. Sandra 10.15.36
24. Mischa 10.17.97

Bob uit den Boogaart (Haaglanden) mag zich jaar lang Dutch Ultimate Fire Fighter noemen


In het eerste weekeinde van september was de competitie om de Dutch Ultimate Fire Fighter. Georganiseerd door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de World Police & Fire Games Rotterdam 2021 werd dit evenement opgezet met als uiteindelijk doel de vier diensten brandweer, politie, douane en gevangeniswezen meer met elkaar te laten sporten en om de WPFG in Rotterdam ‘op de kaart’ te zetten. De eerste editie van deze inspannende WPFG-sport kan als geslaagd worden beschouwd. Bijna dertig deelnemers waren er en de 27-jarige Bob uit den Boogaart van de brandweer uit Haaglanden bleek de snelste te zijn. Hij kreeg als hoofdprijs een ticket voor deelname aan de wereldcompetitie Ultimate Fire Fighter tijdens de WPFG 2019 in Chengdu.

Eén van de doelstellingen van de WPFG Rotterdam 2021 is om de Rotterdammers hiervan deelgenoot te maken. In 2021 moeten de WPFG voor de inwoners van de havenstad geen onbekend fenomeen meer zijn. Wachten tot 2021 zou te laat zijn en daarom werd door de organisatie besloten om, in samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, voor een eerste keer de Dutch Ultimate Fire Fighter te organiseren. Om daarmee vast aandacht aan het naderende evenement te schenken en als voorloper voor nog meer sportieve evenementen.

Inspannend

Het onderdeel Ultimate Fire Fighter op de WPFG vergt veel van het uithoudingsvermogen van de deelnemer. Er moeten onder andere brandweerslangen worden verplaatst, met een pop worden gesjouwd en trappen worden beklommen. En dat alles met brandweerjas aan, de helm op en de zuurstofflessen op de rug. Een sport, waarin conditie, kracht en fijne motoriek samen komen. De verzuring in de benen slaat door de krachtsinspanning al snel toe en dan moet je wel doorgaan.

Belangrijk was dat de eerste editie van de Dutch Ultimate Fire Fighter goed zou opvallen en dus werd gekozen voor een integratie in de Wereldhavendagen in Rotterdam. Dit grootse evenement wordt ieder eerste weekeinde in september georganiseerd en trekt honderdduizenden bezoekers. Bij het grote publiek was het al bekend dat er een Veiligheidsplein is, waar politie, brandweer en ambulancedienst demonstraties geven. Ook dit jaar was dit weer het geval, maar was er ook ruimte voor de Dutch Ultimate Fire Fighter. Zowel in de ochtend als in de middag van de zaterdag en de zondag waren er wedstrijden en werkte iedereen zich in het zweet om die begeerde hoofdprijs binnen te halen.

Normen

Volgens Garry van Serveyt uit Antwerpen voldeed het parcours aan alle normen van de WPFG. Zelf was hij deelnemer op dit onderdeel in Los Angeles en deed hij ook op eerdere edities van de WPFG mee. Garry was zo enthousiast dat hij zich gelijk voor de rest van de dag als vrijwilliger meldde. De doelstelling om alle diensten aan de Ultimate Fire Fighter mee te laten doen is nog niet gehaald. Het waren vooral brandweermensen, die zich hadden aangemeld. Het waren echter niet alleen de krachtpatsers onder de brandweermannen die zich hadden aangemeld. Ook twee brandweervrouwen deden mee. En er was een douaneman als deelnemer. Robin Burgering is lid van de douanedirectie op Schiphol, maar hij heeft zijn roots wel bij de brandweer liggen. En als bestuurslid van de WPFG Rotterdam 2021 mocht hij natuurlijk niet wegblijven. En hij deed het prima. Als oudste deelnemer eindigde hij op een prachtige negende plaats. Het komende jaar zal extra aandacht worden besteed aan het mee laten doen van deelnemers uit alle diensten.

Prijsuitreiking

Bob uit den Boogaart mocht uit handen van Ivo Opstelten de eerste prijs in ontvangst nemen. Opstelten is voorzitter van het Comité van Aanbeveling en tevens oud-burgemeester van Rotterdam en voormalig minister van het ministerie Veiligheid en Justitie. Hij kwam maar al te graag voor de prijsuitreiking naar de Rotterdamse Wilhelminapier, stak zijn waardering voor de inzet van de mensen niet onder stoelen of banken en riep de toehoorders op om dit evenement te blijven volgen en vooral aanwezig te zijn op de WPFG Rotterdam 2021. Opstelten noemde het een geweldig evenement, dat niemand zal ontgaan en dat je niet mag missen. De andere prijzen werden uitgereikt door Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en tevens bestuurslid van de WPFG Rotterdam 2021, en die waren bestemd voor Garry van Serveyt (2e) en Jelle Braber (3e).