Rotterdam Ahoy
 

Sportlocatie uitgelicht: Rotterdam Ahoy

17/02/2021
 
 
 
 
Het sportieve hart van de World Police & Fire Games Rotterdam 2022 is Rotterdam Ahoy. In dit grootschalige, moderne complex worden tijdens de WPFG meer dan 10 sporten georganiseerd, zoals: CrossFit, tafeltennis en zaalvoetbal. Ook is Rotterdam Ahoy de sports host area van de WPFG Rotterdam 2022. Een plek waar alle atleten en bezoekers zich even terug kunnen trekken, waar ze samen kunnen komen en waar ze kunnen ontspannen.

Dé evenementenlocatie van Rotterdam
Rotterdam Ahoy kent een rijke (sportieve) geschiedenis. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Rotterdam Ahoy werd geopend. De officiële opening was tijdens de Zesdaagse, een populair baanwielrenevenement in Nederland dat nog steeds jaarlijks plaatsvindt. Rotterdam Ahoy is gebouwd met de nadruk op sport, maar groeide heel snel uit tot dé poptempel van Nederland. Het eerste concert werd verzorgd Pink Floyd. Een legendarische naam voor een nieuw legendarisch podium. Na Pink Floyd volgden nog vele andere grote namen, zoals Queen, Fleetwood Mac en Coldplay.

Sporttempel
Ook als sporttempel doet Rotterdam Ahoy niet onder. Al ruim 50 jaar worden diverse grote sportevenementen in Rotterdam Ahoy georganiseerd, zoals het wereldkampioenschap turnen, het europeeskampioenschap volleybal en het wereldkampioenschap shorttrack. Ook zijn er evenementen die regelmatig terugkeren in Rotterdam. Zo wordt het ATP 500 ABN AMRO World Tennis Tournament in 2021 al voor de 48e keer georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Er worden Glory kickboks evenementen georganiseerd en de Premier League Darts keert regelmatig terug in Rotterdam. In 2022 is het dus de beurt aan de deelnemers van de World Police & Fire Games om in het legendarische gebouw het beste in zichzelf naar boven te halen.

Tijdens de World Police & Fire Games worden in vijf hallen van Rotterdam Ahoy sporten georganiseerd. Je loopt gemakkelijk van de ene naar de andere hal, en dus ook van de ene naar de andere sport. Zo weerhoud je er niets van om al je collega's aan te moedigen! De sportlocatie is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer en de auto. Er zijn 2000 parkeerplaatsen en het Athletes Village ligt op slechts 10 minuten met de metro!

Meer weten over de sporten die in Rotterdam Ahoy plaatsvinden? Ga naar de sportpagina op de website.