parallax background

DUTCH ULTIMATE FIRE FIGHTER

Durf jij de uitdaging aan?


De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de World Police & Fire Games (WPFG) Rotterdam 2021 hebben de handen ineen geslagen om een Dutch Ultimate Fire Fighter competitie te organiseren tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. In september gaan we tijdens deze spectaculaire wedstrijden op zoek naar de Ultimate Fire Fighter van Nederland. Degene die de snelste tijd neerzet tijdens dit tweedaagse nationale kampioenschap wint een ticket voor deelname aan het wereld kampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de WPFG Rotterdam 2021!

Ultimate Fire Fighter is een sport die iedere twee jaar terugkeert tijdens de World Police & Fire Games. De WPFG bestaat sinds de jaren 80 en trekt per editie circa 10.000 deelnemers uit 60 verschillende landen. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2021 in Rotterdam.

Over het toernooi

Het toernooi bestaat uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals 40 meter slang rollen, 60 meter brandslang uitlopen, diverse klim- en krachtoefeningen, en het op- en afrennen van een aantal verdiepingen.Koop ticket voor deelname

Deelnemers

Dames en heren vanaf 18 jaar werkzaam voor politie, brandweer, douane of DJI. Deelname kost € 30 p.p. (€ 25 early bird).

Datum & tijd

Zaterdag 7 en zondag 8 september 2019, tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Beide dagen vinden de wedstrijden plaats van 10:00 tot 18:00 uur.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op zondag 8 september van 16:00 tot 16:30 uur.

De hoofdprijs voor de snelste deelnemer is een ticket voor het wereld kampioenschap Ultimate Fire Fighter tijdens de WPFG 2021 in Rotterdam!

Locatie

Het terrein tussen World Port Center en Cruise Terminal, Wilhelminakade, Rotterdam. Publiek kan de deelnemers aanmoedigen vanaf de tribunes op het terrein!

 

Beleef het terug