Samenwerkingsovereenkomst getekend tussen WPFG Rotterdam 2022 en Rotterdamse onderwijsinstellingen

11/03/2021
 
 
 
 
Eind 2020 werd met het tekenen van het contract de samenwerking tussen de World Police & Fire Games Rotterdam 2022 en Hogeschool Inholland officieel vastgelegd. Een prachtige samenwerking waarin Rotterdamse studenten een steentje bij zullen dragen aan de organisatie van dit grootschalige internationale evenement.

Hersenen en handen
Om dit grootschalige evenement te kunnen organiseren en uitvoeren zijn heel wat hersenen en handen nodig. ‘En daar liggen heel veel mogelijkheden voor docenten en studenten van diverse opleidingsinstellingen,’ zegt Leon van der Ster, docent SJD Inholland Rotterdam en projectmanager onderwijs voor de WPFG. Hij fungeert als spin in het web tussen de WPFG ’22 organisatie en diverse onderwijsorganisaties in Rotterdam: een opleidings- en instituutoverstijgende samenwerking. Dat moet onder meer leiden tot interdisciplinair projectonderwijs waarbij studenten van Inholland, mbo-, andere hbo- en wo-studenten met elkaar aan hetzelfde project werken.

Van podia tot social media campagne
‘De uitdaging is te kijken hoe we dat voor elkaar gaan krijgen,’ aldus Leon. Die opdracht is hem – als sportfanaat en enthousiast wielrenner – op het getrainde lijf geschreven. Hoewel het nog even duurt voordat de spelen van start gaan, heeft Leon al een aantal afspraken kunnen vastleggen. Zo is het Hout- en Meubileringcollege betrokken bij het maken van de podia, zorgt het Grafisch Lyceum voor media-exposure in de deelnemende landen en zijn verschillende opleidingen van het Zadkine College (onder meer Sportmarketing en Travel & Leisure Management) tot aan de zomer van 2022 met diverse WPFG-opdrachten bezig. Binnen Inholland gaan studenten van Creative Business promotiemateriaal maken en krijgen communicatiestudenten de opdracht om jonge vrijwilligers te werven. En dat is nog maar het begin van een grootscheepse gezamenlijke inspanning van scholen en opleidingen uit Rotterdam.

‘Inholland is voor ons de spin in het web’
Wim de Rooij, CEO van de WPFG, kent vanuit zijn voormalig werk zowel de politie- als de brandweerorganisatie als zijn broekzak. 'Ik heb sinds 1989 alle edities van de spelen gezien. Geweldig dat dat nu voor het eerst in Nederland plaatsvindt! En geweldig dat ook jongeren via het onderwijs actief bij de spelen betrokken zijn. Inholland fungeert daarbij als paraplu over alle onderwijsinstellingen heen. De partij die zijn nek uitsteekt en ons met raad en daad bijstaat. Ik verheug me nu al op de mooie openingsceremonie in een vol Feijenoordstadion!'